NAV rajtaütés az M7-esen: Svájci rendszámú autóban milliókat érő csempészáru

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az M7-es autópályán, Zala megyében bukkantak rá egy gyanús járműre, melynek tetőbokszában és csomagtartójában több mint 7.700 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak.

A jármű svájci rendszáma, a tetőboksz és a kombi felépítmény keltette fel a pénzügyőrök figyelmét. Kezdetben úgy tűnt, mintha a járműben utazók egy húsvéti családi kirándulásra készülnének, azonban a járművet vezető két férfi viselkedése gyanút keltett a járőrökben. A férfiak látványosan kerülték a pénzügyőrök tekintetét, ezért a járművet biztonságos helyre kísérték. A tetőbokszban és a csomagtartóban összesen 22 darab kartondobozt találtak.

A dobozok felnyitása után derült ki, hogy a gyanúsítottak összesen 7.700 doboz zárjegy nélküli cigarettát szállítottak, melynek becsült értéke körülbelül 18 millió forint. A NAV munkatársai az adózatlan cigarettát lefoglalták, és jövedéki törvénysértés, valamint költségvetési csalás bűncselekménye miatt eljárást kezdeményeztek. A 33 éves sofőr akár 25 millió forint bírsággal is sújtható a jogsértés elkövetése miatt.