Marozsán Fábián értékes pontokért küzdhet Barcelonában, Nadal visszatér

Marozsán Fábián, aki jelenleg a 39. helyen áll a férfi teniszezők világranglistáján, a héten értékes pontokat szerezhet a barcelonai salakpályás viadalon, ahol a sérülés miatt visszalépett Carlos Alcaraz helyén 17. kiemeltként a második fordulóban kezdi meg a küzdelmeket.

Marozsán Fábián a múlt héten nem állt versenyben, így az előző heti helyezéséhez képest két helyet csúszott vissza a ranglistán. A 24 éves magyar teniszező a barcelonai 500-as kategóriájú tornán Carlo Alcaraz visszalépése miatt 17. kiemeltként a második fordulóban kezdi meg a küzdelmeket.

A torna egyik legnagyobb vonzereje Rafael Nadal visszatérése, aki több hónapos kihagyás után tér vissza a versenyzéshez. A 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes spanyol klasszis azon a tornán tér vissza a versenyzéshez, amelyet korábban 12 alkalommal megnyert. Nadal legutóbb januárban versenyzett, és a barcelonai torna első fordulójában a védett ranglistájával lép pályára a 21 éves Fabio Cobolli ellen, akivel még sosem találkozott korábban.

Fucsovics Márton is helyezést vesztett, öt helyet rontva most a 82. helyen található. Ő a bukaresti 250-es tornán vesz részt, ahol az első fordulóban egy selejtezőből érkező ellenféllel mérkőzik meg, és ha továbbjut, akkor a második kiemelt Tallon Griekspoor lehet az ellenfele.

Piros Zsombor, aki tavaly megnyerte a spliti challenger-tornát, nyolc helyet rontott, így jelenleg a 122. a ranglistán.

A Monte Carló-i ATP 1000-es tornát Sztefánosz Cicipász nyerte meg, ezáltal újra bekerült a top10-be. Az ATP-ranglistát Novak Djokovics vezeti Jannik Sinner és Carlos Alcaraz előtt.

A női ranglistán Bondár Anna a legjobb magyar, aki hat helyet javítva a 108. helyen áll. Gálfi Dalma a 135., Udvardy Panna a 150., míg Babos Tímea a 180. helyen található. A nőknél az élen Iga Swiatek áll, Arina Szabalenka és Coco Gauff előtt.