Kós Hubert olimpiai bajnokkal holtversenyben aratott győzelme

Kilenc hét könnyített edzés után Kós Hubert, a 200 méteres hátúszás világbajnoka, izgatottan várja a kemény munka kezdetét a párizsi olimpiai felkészülés során.

A Pro Swim-sorozat San Antonió-i állomásán három számban indult, és mindegyikben – 100 m gyorson, 100 m pillangón és 100 m háton – egyéni csúcsot úszott, a 100 m háton elért eredménye pedig országos rekordot is jelentett. Kós a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a könnyített edzések időszaka kilenc hétig tartott, és már nagyon várja, hogy elkezdődhessen a felkészülés utolsó szakasza.

A texasi versenyen először a 100 m gyorson nyerte meg a B döntőt, majd a 100 m pillangón az olimpiai bajnok és világcsúcstartó Caeleb Dressellel holtversenyben diadalmaskodott, végül a 100 m háton is a legjobbnak bizonyult, új országos csúcsot állítva fel. Kós Hubert szerint a három úszás közül ez volt a leggyengébb teljesítménye, mégis örömmel nyilatkozott arról, hogy hatszor úszva, a hatodik alkalommal még egy országos csúcsot is sikerült elérnie.

A pillangó döntőjéről szólva elmondta, hogy bár neki és Dresselnek is rosszul sikerült a benyúlás, a holtverseny mégis egy maradandó pillanatot jelent számára az úszókarrierje során. Kós azt is hozzátette, hogy a rövidebb távokon való indulás célja az volt, hogy javítson az otthoni rangsorban, és Párizsban is részt vehessen ezeken a számokon.

Edzőjének, Bob Bowmannak a Texas egyetemre való távozásával kapcsolatban Kós kijelentette, hogy egyelőre csak az olimpiára koncentrál, és az olimpiai játékokig nem vár változást, a jövőbeni tervekkel pedig majd később foglalkozik.