Véget ért egy páratlan futballsorozat

Kingsley Coman neve nem az első, ami a világ legjobb futballistái között felmerül, de egyedülálló bajnoki címsorozatával vasárnapig kiemelkedett a világfutballban.

Coman, aki Európa-bajnoki és világbajnoki ezüstérmes Franciaországgal, és a Bayern München színeiben Bajnokok Ligája-győztes, 27 évesen már 320 tétmeccset játszott, 64 gólt és 68 gólpasszt jegyzett.

A PSG akadémiáján nevelkedett, és 2013-ban, 16 évesen debütált a profik között, ezzel a klub történetének legfiatalabb játékosává vált. Párizsban mindössze 39 percet töltött a pályán, de ez is elég volt két bajnoki címhez.

Egy év alatt két országban is bajnok lett!

Szabadon igazolhatóként a Juventus csapatához szerződött, ahol 14 meccsen 489 percet játszott, Coppa Italia-t és Olasz Szuperkupát nyert, de a BL-döntőben alulmaradtak. Később a Bayern Münchenhez igazolt, ahol rögtön fontos szerepet töltött be, és bekerült a francia válogatottba is.

A Bayern München sorozatban hét bajnoki címet szerzett 2016 és 2023 között, Coman pedig 11 profi idény alatt 12 bajnoki címet nyert. Emellett háromszoros Német Kupa-, hatszoros Szuperkupa-győztes lett, Bajnokok Ligáját és klubvilágbajnokságot is nyert.

Harry Kane átka Comant is utolérte

Harry Kane, aki eddig semmit sem nyert, a Bayern Münchenhez igazolt, és a csapat elveszítette a Szuperkupát, kiesett a kupából, és a bajnokságban is többször kikapott, így a Leverkusen bajnoki címet szerzett. Kane továbbra is trófea nélkül áll, de a Bayern még versenyben van a Bajnokok Ligájában.