Karsai Dániel egészségi állapota rohamosan romlik

Karsai Dániel, az ALS-ben szenvedő alkotmányjogász egészségi állapota az elmúlt hetekben rohamosan romlott, ezt testvére, Karsai Péter közölte a Facebookon és a közösségi oldalán is. Karsai Péter beszámolója szerint bár testvére még nem veszítette el teljesen a beszédképességét, a szövegek diktálása már túlságosan megterhelő számára, ezért kérte meg őt és barátjukat, László Róbertet, hogy közösen fogalmazzák meg a posztokat, melyekben az aktuális hírekről és eseményekről számolnak be, természetesen Danival egyeztetve.

Március 28-án, Karsai Dániel születésnapján, egy lakásszínházi előadással szerették volna meglepni, de sajnos ekkor kellett kórházba szállítani tüdőgyulladás miatt. A Korányi Intézetben nyújtott szakszerű ellátásnak, a kimagasló színvonalú betegápolásnak és Karsai Dániel erős akaraterejének köszönhetően a tüdőgyulladásból felépült. Azonban napokig tartó teljes némaságban és kommunikációképtelenségben csak a reménybe kapaszkodhattak.

Karsai Péter azt is elmondta, hogy múlt hét csütörtök óta testvére ismét otthonában pihen, sokat olvas, és látogatóival kommunikál – ha nem is olyan intenzitással, mint korábban. Emellett örömét lelte abban, hogy kedvenc futballcsapata, a Fulham 2-0-ra legyőzte a West Ham Unitedet.

A Facebook-bejegyzéshez és a TikTok-oldalához csatolt videókban látható, hogy Karsai Dánielt már csak gyomorszondán keresztül tudják táplálni. Az alkotmányjogász az RTL stábjának nyilatkozva kifejtette, hogy élete értelmesnek érzi, mivel továbbra is tud kapcsolódni a szeretteihez és folytatni a küzdelmét. Ezzel kapcsolatban kérelmet nyújtottak be, hogy amennyiben ő már nem érné meg az ügyében hozandó bírósági döntéseket, öccse léphessen a helyébe.