Iván Ortolá különös motorcsere-kísérlete a Moto3-as Amerikai Nagydíjon

A Moto3-as Amerikai Nagydíjon Iván Ortolá, a KTM versenyzője, egy rendkívüli esemény főszereplője lett, amikor összeütközött Stefano Nepával, majd véletlenül az ellenfele motorjára ült.

Az incidens során Ortolá és Nepa egy kanyarban ütköztek össze, mindketten kisodródtak, de Ortolá gyorsan talpra állt és megpróbált visszatérni a versenybe. Azonban a spanyol pilóta zavarában Nepa motorjára pattant, ami majdnem ahhoz vezetett, hogy az ellenfele járművével hajtson el. A Twitteren Evelín (@EvelinSVillalba) meg is osztotta a különös eseményt, amelyet a Moto3 sosem változó izgalmaként emlegetett.

Ortolá korábban a MTA Level Up Moto3 csapat tagja volt, ahol Nepa jelenleg versenyez, ami magyarázatot adhat a pillanatnyi zavarra és a bohózatba illő helyzetre. A verseny későbbi szakaszában Ortolá ismét kicsúszott, így nem tudta befejezni az austini versenyt, míg Nepa a 18. helyen ért célba, de már a saját motorján.

A fent említett események nem kapcsolódnak Zsófia spanyol királyné kórházba kerüléséhez, aki húgyúti fertőzés miatt április 9-én került kórházi kezelésre. A királyné állapota stabilizálódott, és bár még megfigyelés alatt tartják, a Palota közleménye szerint gyorsan és pozitívan halad a felépülése. Zsófia királyné jó egészségnek örvendett a húsvéti ünnepek alatt is, amikor számos nyilvános eseményen vett részt, beleértve Madrid polgármesterének esküvőjét április 6-án. Azonban ennél részletesebb információkat a Palota nem adott ki.