Az Újpest FC új tulajdonosa, a Mol-vezér Hernádi Zsolt az ambíciókról és a magyar sport támogatásának fontosságáról beszélt

Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnöke kiemelte, hogy az Újpest FC-nek szüksége van egy olyan tulajdonosra, aki hitet és pénzt is hajlandó fektetni a klubba, és hogy a magyar sport támogatása kulcsfontosságú, mert az embereknek szükségük van valamire, amiben hihetnek.

Hernádi Zsolt szerint az Újpest FC az egyetlen esélye annak, hogy Magyarországon legyen még egy olyan csapat, mint a Ferencvárosi TC. A Mol-csoport vezetője a Mandiner kérdésére válaszolva úgy nyilatkozott, hogy az Újpest jobb, mint a Fradi, és hogy a klub megérdemli, hogy végre legyen egy olyan tulajdonosa, amely hajlandó hitet és pénzt is fektetni a siker érdekében.

A magyar sport támogatásának fontosságát hangsúlyozva Hernádi azt emelte ki, hogy "valamiben hinni kell, és az embereknek kell, hogy higgyenek a sikerekben", mivel ez mindenkinek fontos. Kedvenc labdarúgójaként Szoboszlai Dominikot, a Liverpool középpályását említette, és a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki esélyeiről szólva kiemelte, hogy "marhaerős csoportban vagyunk", és ha innen sikerül továbbjutni, az nagy siker lenne.

A Mol-csoport számára komoly kihívás lesz, hogy versenyképes csapatot hozzanak létre az Újpestből a következő évben, tekintettel arra, hogy a lila-fehérek jelenleg nehéz helyzetben vannak. Az Újpest FC legutóbbi két mérkőzésén mindössze két gólt szerzett, miközben kilencet kapott, és a 12 csapatos bajnokságban jelenleg a 10. helyen áll, tíz ponttal a kieső helyen lévő Kisvárda előtt.