Rémálomból álom: a tavalyi turisták egy részének olcsóbb lesz a nyaralása

Görögország kedvezményes szállodai utalványokat ajánl fel azoknak a turistáknak, akik a múlt évben a bozóttüzek miatt kényszerültek elhagyni a szállásukat Rodosz szigetén.

A görög kormány adatai szerint a tavalyi évben közel húszezer ember érintett volt a tűzvész miatt, amely az Egyesült Királyságból érkező turistákat is sújtotta, akiket ezreket szállítottak haza a katasztrófa következtében. A Rodos Hét program keretében azok a nyaralók részesülhetnek az utalványokban, akiket 2023 júliusában kellett evakuálni a szállodáikból, azonban az Airbnb szállásokon megszálló vendégek nem jogosultak erre a lehetőségre.

Az utalványok értéke akár 500 euró is lehet, feltéve, hogy a turisták legalább hét éjszakára foglalnak szállást az idei szezonban. Azonban az utalványok felhasználása időszakosan korlátozott: tavasszal április 10. és május 31. között, valamint ősszel október 1. és november 15. között érvényesíthetők.

Az utalványok értéke az eredeti foglalás függvényében változik. Például, ha a vendégek egy háromcsillagos szállodában, legfeljebb háromágyas szobában szállnak meg, 300 euró értékű utalványban részesülhetnek. A görög turisztikai minisztérium a helyi szállodák és utazásszervezők által szolgáltatott adatok alapján állított össze egy listát az érintett nyaralókról, akiknek már regisztrálniuk kellett, de a lehetőség őszig is nyitva áll a jelentkezésre.