Hétfői friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. április 15., hétfő

A mai nap legfontosabb hírei között szerepel, hogy a nyugdíjpénztárak aktivitása növekszik, a kórházak adóssága havi 20 milliárd forinttal emelkedik, és Orbán Viktor bejelentése mellett Magyar Péter az óvóhelyekről érdeklődött. Rendőrségi nyomozások folynak több tankerületben, az oroszok május 9-ig szeretnének elfoglalni egy újabb ukrajnai várost, Irán pedig előzetesen tájékoztatta a Fehér Házat egy esetleges izraeli támadásról. A női kéziválogatott kiütötte Japánt és ezzel kijutott az olimpiára.

Budapesten és környékén több helyen is forgalmi változásokra kell számítani. A külső Váci úton felújítások miatt lezárják a fél útpályát a Megyeri-híd közelében. Az V., Bárczy István utcát épületfelújítás miatt zárják le a Károly körút közelében. A XIII., Hegedűs Gyula utcában, valamint a Visegrádi utcában is útszűkületek várhatók felújítások miatt. A 137-es autóbusz terelőútvonalon közlekedik, négy megállót nem érint. Az M1-M7-es bevezetőjénél és az M0-áson is sávzárásokra kell készülni.

Az időjárás kapcsán esőre és záporokra lehet számítani, a hőmérséklet pedig 23 és 31 fok között alakul.

A mai napon Anasztázia és Tas ünnepli névnapját.

A deviza középárfolyamok a következőképpen alakulnak: az euró 391,76 forint, az amerikai dollár 367,13 forint, a svájci frank 402,25 forint, míg a brit font 459,21 forint.

A gazdasági rovatban a magyar munkahelyek helyzetére hívják fel a figyelmet, ahol problémák mutatkoznak.

A nap podcast ajánlatában Mautner Zsófi beszél arról, hogy tíz év múlva az alföldi nagymamák is fügés gombóccal várhatják az unokákat.