Rendőrségi razzia az utakon: itt a Speedmarathon

A rendőrség a következő héten fokozottan ellenőrzi a gyorshajtókat, és április 19-én 24 órás Speedmarathont is tartanak, mely során a lakosság által jelzett helyszíneken is mérni fogják a sebességet.

A rendőrség április 15-től 21-ig kiemelt figyelmet fordít a gyorshajtás kiszűrésére Magyarországon. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteki tájékoztatása szerint ez az ellenőrzés az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (Roadpol) éves ellenőrzési tervének része.

Az ORFK jelezte, hogy a Roadpol által szervezett, egész Európát érintő sebesség-ellenőrzési kampányhoz kapcsolódóan április 19-én, 6 órától kezdődően egy 24 órás Speedmarathont is megrendeznek. Ebben az akcióban minden rendelkezésre álló sebességmérő eszközt bevetnek a gyorshajtás visszaszorítása érdekében.

A Totalcar beszámolója alapján a Speedmarathon keretében a rendőrök nem csak a szokásos helyeken, hanem azokon a pontokon is mérni fognak, ahol a lakosok ezt kérték. A lakossági tippeket már átválogatták, így a razzia során a közösség által jelzett helyszíneken is számíthatnak ellenőrzésre az autósok.

A police.hu közleményében felhívták a figyelmet arra, hogy a gyorshajtás továbbra is a vezető baleseti okok közé tartozik, és az ellenőrzések célja ennek a veszélyes tendenciának a visszaszorítása. Ezzel szemben Zuglóban a parkolási cég, amely éveken át jogtalanul pótdíjazta a tilosban parkolókat, felhagyott a bírságolással. Több pert vesztettek el az ügyben, és a március végi békéltető ülésen a cég ügyvédje elismerte, hogy nem tudnak tovább széllel szembe menni, így a jogtalan bírságolásnak vége.