Sávzárások az M0-s autóúton és az M1-M7-es autópályán

Burkolatjel festés és karbantartási munkálatok miatt sávzárásokra kell számítani az M0-s autóúton és az M1-M7-es autópályán, ami hosszabb menetidőt eredményezhet a közlekedők számára.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása alapján kedden, azaz április 17-én, 9 és 15 óra között sávzárás várható az M1-M7-es autópálya közös szakaszán Budaörsnél, valamint szerdán az M0-s autóúton Törökbálint térségében. A közlekedőknek ezért hosszabb menetidővel kell számolniuk a munkálatok idején.

Kedden az M1-M7-es autópálya Győr felé vezető oldalán csak egy sávon lesz lehetőség a forgalomra, ami várhatóan jelentős torlódást okozhat. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra figyelmeztet, hogy aki teheti, kerülje el az autópálya ezen szakaszát. Április 17-én, szerdán az M0-s autóút M1-es autópálya felé vezető oldalán, Törökbálint és Érd közötti szakaszon is hasonló korlátozások lépnek érvénybe, ahol szintén csak egy sávon haladhat majd a forgalom.

Az Útinform hétfő reggel több balesetről és korlátozásról is beszámolt. A 3-as főúton, Miskolc határában a zsolcai körforgalomnál árokba hajtott egy személygépkocsi, a 189-es kilométernél Szikszó felé a külső sávot lezárták. Az 51-es főúton, Dömsöd belterületén összeütközött két személyautó, az 51-es kilométernél félpályán halad a forgalom. Az M0-s autóút déli szektorán, az M1-es autópálya felé vezető oldalon, a Hárosi Nagy-Duna-hídon, a 17-es és a 14-es kilométer szelvények között karbantartás miatt a külső és gyorsító sávot lezárták, a torlódás meghaladta a 9 kilométert. Az ellenkező oldalon, az M5-ös autópálya felé, a 6-os főúti csomópontnál rézsűjavítás miatt a 12-es és a 14-es kilométer között csak két sáv járható.

Erős a forgalom a Budapest környéki utakon is. Telítettek a sávok az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé. Sokan haladnak a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól, a 31-es főúton Maglódtól, valamint Sülysáp és Mende között, az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába, valamint a Csepel-sziget útjain.