A Fidesz készül az EP-kampányok legerőteljesebb kampányára

Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója bejelentette, hogy a párt az Európai Parlamenti választások történetének legerőteljesebb kampányára készül.

A Fidesz országos választmánya hivatalosan is jóváhagyta a jelöltjeik indulását az Európai Parlamenti (EP) és önkormányzati választásokra. Menczer Tamás hétfő este a Hír Tv-ben elmondta, hogy a Fidesz rendelkezik a legtöbb önkormányzati jelölttel. A kommunikációs igazgató szerint a június 9-i választások tétje rendkívül magas, hiszen "háború vagy béke" a kérdés.

A Fidesz kampányának kezdetét pénteken a Választási Manifesztum bemutatásával jelölik meg, majd szombattól több mint 1000 helyszínen, szinte minden településen jelen lesznek standokkal. A kampányhoz 5000 aktivista csatlakozik, és a párt személyesen is felkeresi azokat az embereket, akik felhatalmazást adtak nekik a kampányra.

Menczer Tamás a Hír Tv-ben beszélt Győr helyzetéről is, ahol a jelenlegi fideszes polgármester, Dézsi Csaba András ellenfele az előző fideszes polgármester, Borkai Zsolt lesz, aki egy korábbi botrány miatt kényszerült lemondani. Menczer úgy véli, Borkai Zsolt helyében szégyenérzetet kellene éreznie, és nem szabadna nyilvánosan megszólalnia, de megjegyezte, hogy "vannak, akik másképp szocializálódtak".