FBI vizsgálat a baltimore-i híd összeomlása ügyében

Az Amerikai Egyesült Államok szövetségi nyomozóhatósága, az FBI vizsgálatot folytat a baltimore-i Francis Scott Key Bridge összeomlása kapcsán, melyet egy teherhajó okozott – számolt be róla az Associated Press.

Az Associated Press hírügynökség értesülései szerint az FBI ügynökök már megkezdték a Dali nevű teherhajó vizsgálatát, amely a híd összeomlását okozta. A vizsgálat során a hajó áramkimaradásait is szemügyre veszik, amelyek a biztonsági kamerák felvételein is láthatóak voltak az ütközés előtt és az irányváltás közben.

Brandon Scott, Baltimore polgármestere bejelentette, hogy egy jogi vállalattal kötött megállapodást a hídkatasztrófa okozóinak beperelésére. A hajó fedélzetén található adatrögzítő eszköz, amely a hajó működésének adatait rögzíti, a szakemberek számára lesz segítségül a vizsgálat során.

A tragédia március 26-án történt, amikor a Dali elhagyta a forgalmas baltimore-i kikötőt, Sri Lanka felé tartva, és a mély öbölből kifelé hajózva ütközött a híd egyik pillérének. A híd beomlása következtében hat munkás vesztette életét, akik a hídon dolgoztak, és eddig csak három áldozat testét találták meg a búvárok. Az esemény a kora hajnali órákban történt, amikor csekély volt a forgalom az átkelőn.