Meghalt Feledi László, a DVTK kupagyőztes játékosa

Feledi László, a DVTK kupagyőztes játékosa 71 éves korában elhunyt. Pályafutása alatt több magyarországi csapatban is megfordult, és vasárnap kerti munka közben vesztette életét Ongán.

Feledi László 1953. október 4-én született Sajószentpéteren, és Abaújszántón járt középiskolába, ahol már 17 éves korában a felnőttek között futballozott. Edelényből került Diósgyőrbe, ahol Szabó Géza által összeállított aranycsapatnak lett a tagja. A középpályás két év alatt összesen 26 bajnokin lépett pályára a diósgyőri csapatban.

A 1976–1977-es szezonban a Magyar Népköztársasági Kupa-győztes DVTK csapatának fontos tagjaként szerepelt, ahol a selejtezőkben és a második csoportkörben is rendszeresen pályára lépett, és részt vett az Újpesti Dózsa elleni 4–1-re megnyert döntőben is.

Karrierje során játszott Kazincbarcikán és Debrecenben az NB II-ben, majd visszatért Diósgyőrbe az 1982–1983-as idényre, ahol 28 élvonalbeli bajnokin volt alapember. Ezt követően Veszprémben, Ózdon és Tiszaújvárosban is futballozott, végül nevelőegyesületében, Abaújszántón fejezte be aktív pályafutását.

A labdarúgástól 1998-ban, 45. születésnapja előtt vonult vissza. Halálának hírét a Goal.com számolt be, mely szerint vasárnap kerti munka közben hunyt el Ongán. Temetéséről később intézkednek, és a szombati DVTK–DVSC NB I-es mérkőzésen gyászszünettel emlékeznek meg róla.