Súlyos bántalmazás egy csecsemő ellen Szombathelynél

Egy néhány hetes csecsemőt életveszélyes sérülésekkel szállítottak be a Szombathelyi Markusovszky-kórházba, ahol jelenleg is vizsgálják az eset körülményeit.

A vaol.hu értesülései szerint a csecsemőt az elmúlt héten vitték be a kórházba, ahol azonnal megkezdték az ellátását. A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának tájékoztatása alapján a bűnügyi osztály büntetőeljárás keretében kezdte meg az eset kivizsgálását.

Seffer Lilla, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy folyamatban van a nyomozás, de a nyomozás érdekeire való tekintettel további információkat nem kívántak nyilvánosságra hozni. Az ügy részletei így egyelőre nem ismertek, és arról sem érkezett információ, hogy lenne-e már gyanúsított az ügyben. A kórházat is megkeresték, ahol közölték, hogy az érintett csecsemőt intézményük szakemberei a felvételt követően ellátták, de jelenleg már nem a kórház látja el ápolását, tekintettel arra, hogy állapota indokolttá tette további hatóságok és egészségügyi intézmények bevonását.