A BMW negyedik generációs X3-as modellje

Megérkeztek az első hivatalos gyári fotók a BMW negyedik generációs vadonatúj X3-as divatterepjárójáról.

A BMW debreceni gyárának első sorozatgyártott modellje, a Vision Neue Klasse X prototípusa után most a belsőégésű motoros testvérmodell, az új iX3 fotóit is közzétette a gyártó. Az új X3, amely eltérő CLAR platformra épül, jelentősen merevebb lett elődjénél, a G01-nél, szélesebb a nyomtávja, és a légellenállási együtthatója is csökkent 0,29-ről 0,27-re.

A harmadik generációs BMW X3, amely 2017 óta van jelen a piacon és csak tavaly több mint 350 ezer darabot értékesítettek belőle, most egy új modellben, a G45-ösben mutatkozik be. A gyártó ígéretei szerint a kormányzás közvetlenebb lesz, opcionálisan adaptív futóművel szerelhető, és a legmodernebb vezetéstámogató rendszerekkel is felvértezik.

Az M40i sportos változatának utódja az M50 lesz, míg a dízel modellek típusjelzésének végén a "d" betű marad, a plugin hibridek nevében pedig az "e" karaktert őrzik meg.

A cikkben említett BMW debreceni gyára a városban történt egy közlekedési baleset helyszíne is volt nemrégiben. Egy nyerges vontató tarolt le egy autót Debrecenben és hosszasan tolta maga előtt, a balesetről hajmeresztő videofelvétel készült. Az autót egy idős nő vezette, aki csodával határos módon nem sérült meg. Egy szakértő szerint azért történt a baleset, mert a holttér miatt egyikük sem látta a másikat.