Bálizs Bence szerződést hosszabbított norvég klubjával

Bálizs Bence, a magyar jégkorong-válogatott kapusa, további két évvel meghosszabbította szerződését a norvég Sparta Sarpsborg csapatával, és a liga legjobb kapusának választották.

A 33 éves hálóőr első szezonjában Norvégiában 43 alapszakasz-mérkőzésen lépett jégre, és ezeken a találkozókon 24 győzelmet aratott. Bálizs átlagosan 2,27 gólt kapott meccsenként, és a lövések 91,9 százalékát hárította, ami a liga legjobb teljesítménye volt. Ezek alapján őt választották a posztja legjobbjának, és bekerült a szezon álomcsapatába is.

Bálizs az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy a külföldi élet és a családja pozitív hatással volt rá. Úgy érzi, hogy a mindennapokban és a jégkorongban is jobb "flow"-ban van, mióta külföldre szerződött, és hogy apává vált. Kiemelte, hogy fontos számára, hogy egy olyan csapat tagja legyen, ahol sokat játszhat. Az elmúlt évben Lengyelországban hatvan, míg a mostani szezonban a világbajnokság és néhány felkészülési mérkőzés előtt körülbelül ötvenöt találkozón védett.

A kapus hozzátette, hogy a bolzanói divízió I/A-világbajnokság előtt a csapat hangulata hullámzó a két lengyelországi vereség után, de keddtől Székesfehérváron készülnek a tornára. Bálizs elmondása szerint igyekszik a legjobb tudása szerint felkészülni a versenyre.

A Sparta Sarpsborg csapata a rájátszás első körében, a negyeddöntőben esett ki 4-1-es összesítéssel a Frisk Askerrel szemben. Bálizs ennek ellenére jó teljesítményt nyújtott, hiszen átlagosan 2,61 gólt kapott, és a lövések 92,3 százalékát védte.