Az eSense Nyrt. jelentős növekedést ért el

Két évvel ezelőtti tőzsdei bevezetése óta az eSense Nyrt. jelentős növekedést ért el, és a cégcsoport a gyorsan változó piaci körülmények között is sikeresen kezelte a kihívásokat.

Az eSense Nyrt., Magyarország egyetlen tőzsdén jegyzett call centeres vállalata, közzétette első teljes évre vonatkozó beszámolóját, amely jelentős pénzügyi növekedést mutat. Az árbevétel közel 800 millió forinttal nőtt, az adózott eredmény pedig 83 millió forintról 253 millió forintra emelkedett, az EBITDA pedig 189 millió forintról 362 millió forintra nőtt 2023-ra.

Az eSense csoport főtevékenységei közé tartozik a munkaerőkölcsönzés, ügyfélszolgálatok, diszpécserközpontok és információs vonalak kialakítása, telefonos értékesítés, pénzügyi szolgáltatások közvetítése, telefonos kintlévőség-kezelés, piackutatás, valamint felnőttképzési és tanácsadási szolgáltatások.

A munkavállalói létszám és a munkakörnyezet fejlesztése

A cégcsoport számára kiemelten fontos a munkavállalói elégedettség és elkötelezettség fenntartása, valamint növelése. Az eSense-nél a jó közösség, a kényelmes munkakörnyezet és a pozitív vállalati kultúra hozzájárulnak a dolgozók magas színvonalú munkavégzéséhez és az iparágra jellemző magas fluktuációs számok kezeléséhez. A cégcsoport dolgozói létszáma 2023 januárja óta több mint 40%-kal nőtt, jelenleg több mint 650 főt foglalkoztatnak, és a tervek szerint az év végére ez a szám elérheti a 750 főt.

A piaci pozíció erősítése és a tőzsdei jelenlét

Varga Gábor vezérigazgató szerint a call centeres munka különböző életszakaszokban kínál lehetőségeket, és a cég aktív munkáltatói márkaépítő tevékenységgel és edukációs kampányokkal támogatja a munkavállalók beilleszkedését. A cégcsoport a növekedéshez szükséges forrásokat a tőzsdén keresztül kívánja bevonni, és a technológiai fejlesztésekre, mint az AI és a gépi tanulás, is nagy hangsúlyt fektetnek.

A vezérigazgató kiemelte, hogy a tőzsdei jelenlét fontos a cég számára, mivel a piac növekedése mellett a transzparencia és a piaci kompatibilitás, például az ESG-kritériumok alkalmazása, kiemelt jelentőséggel bír. Az eSense az ágazatban elsőként alakította ki az ESG keretrendszert, és a menedzsment a további növekedéshez szükséges akvizíciókhoz is a tőzsdét tekinti forrásbevonási lehetőségnek.