AI-megoldással digitalizálta a gépjárműszemlét az Allianz

Az Allianz bevezette a mesterséges intelligenciával vezérelt digitális gépjárműszemlét a casco-szerződések megkötésénél, amely jelentősen meggyorsíthatja és egyszerűsítheti a szerződéskötési folyamatot.

Az Allianz biztosító társaság a casco-szerződések megkötéséhez integrálta a mesterségesintelligencia-alapú digitális szemlét, amely a használt személygépjárművekre és a maximum 3500 kg össztömegű kishaszongépjárművekre vonatkozik. A hagyományos, személyes szemrevételezés helyett a digitális folyamat lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy egy webes applikáción keresztül készítsék el és töltsék fel a szemléhez szükséges gépjárműfotókat.

A Control Expert nevű rendszer már a fotók feltöltésekor ellenőrzi és értékeli a gépjárművet, ami tovább gyorsítja a szerződéskötési folyamatot. Az AI bevezetése óta, amely 2024 márciusában történt, már több ezer új casco-szerződés megkötésében nyújtott segítséget a rendszer. A digitális szemle automatizált, és csak speciális esetekben van szükség személyes szakértői beavatkozásra.