A magyar női kézilabda-válogatott sikeres olimpiai selejtezője

A magyar női kézilabda-válogatottat sokan alábecsülték, de a debreceni olimpiai selejtezőtornán elért kvótaszerzéssel bizonyították, hogy erős csapatot alkotnak.

Pásztor Noémi, a Mosonmagyaróvár beállója szerint a legutóbbi világverseny nem sikerült túl jól a csapatnak, és ez alapján sokan lebecsülték őket. Azonban a debreceni selejtezőtornán megmutatták, hogy jó csapategységük van, és képesek keményen küzdeni, ami a torna sima lebonyolításához vezetett. Pásztor, aki a Japán elleni meccsen mindkét lövését gólra váltotta, az MTI-nek adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a csapatnak szüksége volt egy célra, amiért harcolhatnak.

A Ferencváros balszélsője, Márton Gréta is megerősítette, hogy a világbajnokság után mindenki tisztában volt azzal, milyen nehéz hónapok várnak rájuk. A csapat tagjai a klubjaikban is a legjobbjukat nyújtották, hogy felkészüljenek az olimpiai selejtezőre. Márton örömét fejezte ki, hogy részese lehetett ennek a "csodának", és hogy a válogatott kijutott az olimpiára. A nehéz világbajnokság ellenére is volt egy céljuk és álmuk, amely az áprilisi selejtezőtornát kiemelten fontossá tette számukra. Márton háromszor volt eredményes a japán kapu ellen.