Parlamenti vita a gyermekek jövőjéről

Fontos politikai esemény zajlik ma a magyar parlamentben, ahol a képviselők a gyermekekről szóló nemzeti stratégia megvitatására kerül sor. Az ülés napirend előtti felszólalásokkal 11 órakor kezdődik, ezt követően másfél órán át kérdések hangzanak el, majd az azonnali kérdések és válaszok órája következik.

Az ellenzéki frakciók kezdeményezésére kerül sor a vita napjára, amely a 2007-2032 közötti időszakra vonatkozó "Legyen jobb a gyermekeknek!" nemzeti stratégia végrehajtását hivatott megvizsgálni. A stratégia fő célkitűzései között szerepel a gyermekszegénység csökkentése és a gyermekek esélyeinek javítása.

A múlt heti parlamenti ülésen a képviselők a mini-Dubaj néven emlegetett beruházásról tárgyaltak. A Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek közötti gazdasági együttműködési megállapodás kihirdetése révén jött létre az alapja a rákosrendezői beruházásnak. Az egyezmény értelmében a magyar állam infrastruktúra-fejlesztési projektet hajt végre, míg az Egyesült Arab Emírségek egy kijelölt gazdasági társaságon keresztül beruházást realizál az ingatlanon.