Jogerős a TISZA párt regisztrációja

A Magyar Választási Bizottság jogerőre emelte a TISZA párt nyilvántartásba vételi kérelmét, így Magyar Péter és társai részt vehetnek a június 9-i önkormányzati és európai parlamenti választásokon.

A TISZA – Tisztelet és Szabadság párt, amely ideológiamentesnek és jobbközépnek definiálja magát, eddig inaktív volt, de most, hogy jogerős lett a regisztrációjuk, minden adott az aktivizálódáshoz. A párt egri székhelyű, és a középutas politikát tűzte ki célul. A Nemzeti Választási Bizottság április 11-én vette nyilvántartásba a pártot, ami egy 2021-ben alapított egri párt, ennek színeiben tervez Magyar Péter indulni az EP- és az önkormányzati választásokon.

Magyar Péter a hírt hétfő reggel egy rövid Facebook-üzenetben osztotta meg követőivel, és arra kérte „a külföldön élő magyarok százezreit, hogy regisztráljanak a választásra, és szánjanak egy kis időt és energiát a hazájukra június 9-én. A választás eredménye sorsdöntő lesz. A külföldön élő magyarok számára komplex hazaváró programot hirdetünk hamarosan.” Továbbá, Magyar Péter segítséget is nyújtott azzal, hogy felhívta a figyelmet arra, akinek van bejelentett magyarországi lakcíme, kérheti a kijelölt külképviseleti névjegyzékbe vételét, amennyiben szavazatát a külföldi magyar nagykövetségeken, konzulátusokon kívánja leadni.

A Talpra Magyarok Közössége alapítója a múlt héten közölte, hogy a Tisztelet és Szabadság (Tisza) Pártot, mint jelölő szervezetet egyhangúlag nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Bizottság – logóstul és rövidített névvel együtt. Az NVB ülésén elhangzott, hogy a hosszabb és a rövidített nevet is fel lehet tüntetni a szavazólapon, ahogy a logót is.

A Tisza Párt a múlt heti közgyűlésén az egyik alelnökévé választotta Magyart, illetve Magyarék többségbe kerültek a párt ügydöntő szerveiben.

Április 17-én kezdődik meg az országjárás, melynek első állomása Békés megye lesz, ezt követően Budapest és Baranya megye kerül sorra. Április 20-a után pedig a kampány teljes sebességre kapcsol, és az egész országot érintő körút veszi kezdetét. A Tisza Párt április 20-án elkezdheti gyűjteni az ajánlásokat az induláshoz. A párt EP-listáját a tervek szerint Magyar vezeti majd, míg több helyre pályázatot hirdettek.