A Spotify hamarosan veszteségmentes zenei élményt nyújthat

Hosszú várakozás után úgy tűnik, a Spotify felhasználói hamarosan élvezhetik a veszteségmentes zenehallgatást, amire már évek óta várnak.

Egy Reddit felhasználó, Hypixely felfedezése szerint a Spotify androidos alkalmazásának kódjában megjelentek olyan utalások, amelyek a veszteségmentes zenei élményt kínáló mód bevezetésére utalnak. A Spotify már 2021-ben bejelentette a „Spotify HiFi” nevű opciót, de azóta sem vált valósággá. Ezzel szemben az Apple már korábban integrálta a stúdióminőségű zenehallgatást a Music szolgáltatásába, a normál előfizetés részeként.

A The Verge összefoglalója alapján a Spotify kódjában talált információk szerint a szolgáltatás támogatni fogja a 24-bites, 44.1 kHz-es FLAC-fájlokat, ami a veszteségmentes audiozás egyik legnépszerűbb formátuma.

A rossz hír az, hogy a veszteségmentes zenehallgatás nem lesz a normál előfizetés része, és nem is egy új csomag bevezetésére kell számítani. Ehelyett egy kiegészítő (add-on) formájában kerülhet bevezetésre, amelynek ára egyelőre ismeretlen.

Bár a bevezetés pontos időpontja továbbra is ismeretlen, a kódban talált információk alapján úgy tűnik, hogy a Spotify felhasználói már nem kell sokáig várjanak a magasabb zenei minőséget kínáló funkcióra.