Az új wifi 7 szabvány forradalmasíthatja az internetezést

A Huawei bejelentette, hogy az új wifi 7 szabványt támogató eszközök hamarosan megjelenhetnek a piacon, amelyek akár 2,4-szer gyorsabb internetkapcsolatot ígérnek a jelenlegi legfejlettebb technológiához képest.

Az olaszországi Comói-tó partján megrendezett európai partnerkonferencián a Huawei bemutatta az új, hetes wifi-szabványt támogató eszközöket. A Wi-Fi Alliance iparági szövetség már az év elején elkezdte a wifi 7 (Wi-Fi 7) szabványt támogató eszközök hitelesítését, amelyek gyorsabb internetet, megbízhatóbb kapcsolatot és alacsonyabb válaszidőt ígérnek a felhasználóknak.

A szövetség előrejelzése szerint 2023-ban már 233 millió wifi 7-es (802.11be) eszközt adhatnak el a gyártók. A Huawei a konferencián jelentette be, hogy az új eszközök a megszokott 2,4 GHz-es és 5 GHz-es sávok mellett a 6 GHz-es sávot is használják majd, ahol akár 23 Gbps elméleti sebesség is elérhető, ez pedig jelentős növekedést jelent a wifi 6/6E csúcssebességéhez képest.

A Huawei AirEngine sorozatú eszközei már bemutatkoztak, és a közeljövőben a szolgáltatók és kereskedők kínálatában is megjelenhetnek. Christophe Batiard, a Huawei európai vállalati üzletágának technológiai igazgatója kiemelte, hogy a Wi-Fi 7 szabvány megoldásainak közel negyede köthető a vállalat kutatás-fejlesztési tevékenységéhez.