A BlackRock rekordmagasságban

A BlackRock vagyona az első negyedévben 10 500 milliárd dolláros rekordot ért el, 36%-os profitnövekedést mellett, mivel a részvénypiacok emelkedése növelte a befektetési tanácsadási és adminisztrációs díjakat.

A részvénypiacok kedvező teljesítménye eredményeként a BlackRock kezelt vagyona 15%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, elérve a 10 500 milliárd dollárt, míg a befektetési tanácsadási és adminisztrációs díjak közel 8,8%-kal, 3,63 milliárd dollárra emelkedtek.

Larry Fink, a vállalat elnök-vezérigazgatója a telefonos konferenciahíváson kiemelte a befektetői lehetőségeket olyan területeken, mint a mesterséges intelligencia, a feltörekvő piacok és az új infrastruktúra. Megjegyezte, hogy a BlackRock nagy megbízásokat nyerhet el a közeljövőben, amelyek új ügyfeleket hozhatnak az Aladdin technológiai platform számára.

A nettó tőkebeáramlás 57 milliárd dollárra csökkent az előző év azonos időszakában mért 110 milliárd dollárról, amit a március végi szezonális kiáramlás és az április első hetében tapasztalt 20 milliárd dolláros nettó beáramlás követett.

A befektetők különösen a tőzsdén kereskedett alapokat részesítették előnyben, amit a BlackRock iShares Bitcoin Trust is támogatott, amely az év eleji indulása óta 14 milliárd dollár nettó beáramlást generált az első negyedévben.

A vállalat összes bevétele 11%-kal, 4,73 milliárd dollárra nőtt, amit a magasabb teljesítménydíjak, a technológiai bevételek (különösen az Aladdin platform), valamint a kedvező piaci értékeltségek átlagos kezelt vagyonra gyakorolt hatása okozott.

A BlackRock nettó nyeresége 1,57 milliárd dollárra, azaz részvényenként 10,48 dollárra emelkedett a március 31-én zárult három hónapban az egy évvel korábbi 1,16 milliárd dollárról (részvényenként 7,64 dollárról).