Az iráni rakétatámadás egyetlen súlyos sérültje egy 7 éves beduin kislány

A Negev-sivatagban élő 7 éves beduin kislány fejsérülést szenvedett az iráni rakétatámadás során. A New York Times szerint a tragédia elkerülhető lett volna, ha az izraeli kormány jobban támogatná a sivatagi beduin közösségeket.

A Negev-sivatagban körülbelül 300 ezer arab-beduin él, akik közül sokan olyan falvakban laknak, melyeket az izraeli kormány nem ismer el hivatalosan, és ezért nem építenek számukra elegendő óvóhelyet. A Haszoni család is egy ilyen nem elismert közösség tagja, amikor az iráni rakéták kezdtek hullani a területükre. Az izraeli légvédelem ugyan sok rakétát semlegesített, de nem minden egyeset, és egy repesz súlyos fejsérülést okozott Amina nevű kislánynak, aki a házuk hátsó szobájában tartózkodott.

A rendőrség tűzszerészei több mint 150 rakétadarabot gyűjtöttek össze a környéken, köztük azt is, amelyik a Haszoni család otthonába csapódott. A csapatok órákon át kutatták át a sivatagot, és nagyméretű fémdarabokat szállítottak el.

A Haszoni család otthona a Nevatim katonai bázis közelében található, amely az iráni támadás egyik célpontja volt, és amely izraeli tisztviselők szerint csak kisebb károkat szenvedett.

Amina édesapja, Mohamed, aki a kórházban töltötte a délelőttöt lánya ágya mellett, kevés vigaszt talált a helyzetben. A kislány, aki a család 14 gyermekének legfiatalabbja, szeret nevetni és jól érezni magát, jó tanuló és erős személyiségű, aki szeret rajzolni.

Amina jelenlegi állapotáról nincsenek részletes információk, csupán annyit lehet tudni, hogy egy beer-sevai kórházban küzdenek az életéért. A család szerint az iráni támadás embertelen volt, és Amina nagybátyja, Iszmail szerint a történtek nem csak a balszerencsének, hanem az izraeli kormány politikájának is köszönhetőek.