Jön a mesterséges intelligencia által felturbózott Viber

Akár 100 olvasatlan üzenetből is képes összefoglalót készíteni a felhasználók számára a Viber új funkciója.

A mesterségesintelligencia-alapú fejlesztések terjedése után a Viber bejelentette, hogy egy új funkciót vezet be, amely az OpenAI-jal való együttműködés eredményeként jött létre. Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy összefoglalót kapjanak a csoportos beszélgetéseik tartalmáról, akár száz olvasatlan üzenet esetén is.

A felhasználók egy egyszerű felszólításra összegzést kapnak a csoportbeszélgetésben történtekről, így nem szükséges hosszú időt fordítaniuk az üzenetek visszaolvasására. A funkció használatához azonban szükséges, hogy a mesterséges intelligencia értelmezze a beszélgetések tartalmát, ami adatvédelmi szempontból aggályokat vethet fel, de a felhasználók le is tilthatják ezt a fejlesztést, ha úgy döntenek.

A Viber új szolgáltatását először az Egyesült Államokban, a Fülöp-szigeteken, Ukrajnában, Japánban, Bulgáriában és Lengyelországban vezetik be, és tervek szerint hamarosan további országokban is elérhetővé válik. A funkció mind iOS, mind Android operációs rendszereken használható, több mint 50 nyelven.