Templomi harang ölt meg egy férfit Spanyolországban

Egy 30 éves turista életét vesztette, miután a spanyolországi Tarragona város régiójában található El Pinell de Brai településen egy templom harangja fejbe találta, amikor éppen megkondult.

A tragédia szombat reggel történt, amikor a férfi, aki egy katalóniai turistacsoport tagjaként érkezett, a templom tornyába mászott fel a húsvét utáni mise alatt. A feltehetően spanyol állampolgárságú férfi a helyszínen halt meg.

Spanyolországban a templomokban szokás, hogy a húsvétot követő két héttel megrendezésre kerülő Szent Magdolna zarándoklat során a látogatókat is bevonják az eseményekbe, melynek része a harangok megkongatása is.

Az eset kapcsán Laura Vallespí polgármester háromnapos gyászt rendelt el, és felfüggesztette a Szent Magdolna ünnepségeket. Kijelentette, hogy a harangozás és a zarándoklat hagyományait meg kell őrizni, de a jövőben más módon kell majd megszervezni ezeket. Vallespí hozzátette: „Mindig is hagyománya volt a Santa Magdalena harangozásának. Sajnos ennek ma nem lett jó vége”, utalva arra, hogy vélhetőleg változtatnak az ünnepséghez kötődő harangozás gyakorlatán. A férfi testét végül a kiérkező tűzoltók tudták lehozni a toronyból, miután egy helyben lévő, egészségügyi tapasztalattal rendelkező személy és a később kiérkező mentők sikertelenül próbálták újraéleszteni.