Toroczkai László és Magyar Péter közötti vita folytatódik

Napok óta húzódik a konfliktus a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, Toroczkai László és a Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter között. A vita középpontjában az áll, hogy ki finanszírozza Magyar Pétert és egyesületét, amit Toroczkai hazugságnak nevez, és nyilvános vitára hívja ellenfelét.

Toroczkai László a Mi Hazánk Mozgalom elnöke egy Youtube-videóban fejtette ki véleményét arról, hogy Magyar Péter mögött álló anyagi támogatók között lehet a Fidesz, Csányi Sándor vagy az amerikai háttérhatalom. Magyar Péter egy Facebook-posztban reagált ezekre az állításokra, amelyeket ő konteónak nevezett, és kijelentette, hogy a magyar emberek adományaiból működnek.

Magyar Péter szerint a TISZA Párt és a Talpra Magyarok! Közössége mögött nem a fent említett személyek vagy csoportok állnak, hanem a magyar honfitársak, önkéntesek, segítők, aktivisták és szimpatizánsok tízezrei támogatják őket. Toroczkai László ezt követően sajtóközleményben válaszolt, ahol kifejtette, hogy miért tartja igaznak a saját álláspontját és miért véli úgy, hogy Magyar Péter csak a levegőbe beszél.

Toroczkai szerint ő nyugodtan és tényszerűen beszélt a videójában, míg Magyar Péter ingerülten reagált. A Mi Hazánk elnöke állítása szerint dokumentumokkal, ingatlan- és cégpapírokkal, tárgyi bizonyítékokkal alátámasztotta állításait, szemben Magyar Péterrel, aki csak sejtetésekkel operált.

A pártelnök azt is állítja, hogy Magyar Péter biztosan találkozott amerikai üzletemberekkel, Duda Évával és Molnár Áronnal, mivel ezek az emberek kapcsolatban állnak a TISZA Párt egyik legfontosabb szövetségesével és társával, Nagy Ervinnel. Toroczkai szerint a Magyar Péter és Varga Judit által alapított egyesület szálai is Duda Évához vezetnek.

Toroczkai László egy kis alázatra inti Magyar Pétert, utalva arra, hogy bár sokan támogatják, mégis szerényebbnek kellene lennie. Végül a Mi Hazánk elnöke nyilvános vitára hívja Magyar Pétert, amelyre az ATV is meghívást küldött minden párt listavezetőjének. Toroczkai szerint a Mi Hazánk már pozitívan reagált a meghívásra, de Magyar Péter még nem válaszolt. A pártelnök úgy véli, a magyar emberek megérdemlik, hogy a politikusok élő, nyílt vitában számoljanak be álláspontjukról.