A magyarok Svájcot favorizálják

A Kiwi.com adatai szerint a magyar utazók körében meglepően népszerű úti cél lett Svájc, különösen Bázel városa.

A cseh vállalat globális foglalási adatai alapján világszerte 19,7 százalékkal több foglalás érkezett Svájcba 2023-hoz képest, az utasok száma pedig 27 százalékkal nőtt. Magyarországról kiindulva ez az arány még magasabb, 47 százalékkal többen foglaltak repülőjegyet, ami azt jelenti, hogy idén másfélszer annyi magyar utazhat Svájcba, mint az előző évben.

A legtöbb foglalás a genfi repülőtérre érkezett, de a bázeli és a zürichi repülőterek is népszerűek. Genf iránti érdeklődés elsősorban Prágából, Londonból és Barcelonából mutatkozik, míg Bázel különösen a Budapestről és Varsóból érkező utasok körében vált kiemelkedően kedveltté. A Budapest-Bázel útvonal olyannyira népszerű, hogy ez vezeti a Svájcba irányuló forgalmat. Magyarországról a második legkedveltebb célállomás Genf, a harmadik pedig Zürich.

Eliska Reznícek Dockalová, a Kiwi.com ügyfélélményért felelős alelnöke szerint Svájc egész évben ideális úti cél lehet a pihenés szempontjából. A kereslet növekedését az új útvonalak és a gyakoribb járatok is segíthetik, miközben a repülőjegyek árai kedvezőek maradnak. Az alelnök hozzáfűzte, hogy a foglalási adatok alapján a repülőjegyek átlagosan 16,3 százalékkal olcsóbbak, mint a tavalyiak, és a tavaszi szünet alatt még ennél is kedvezőbb árakon lehetett hozzájutni Magyarországról.