Medvetámadás a Polyána hegységben

Két férfi súlyos sérüléseket szenvedett egy medvetámadás következtében a szlovákiai Polyána hegységben, miután letértek a túraösvényről.

A baleset részleteiről az Új Szó számolt be. A támadás során a férfiak az arcukon, valamint a felső és alsó végtagjaikon is megsérültek. A mentőhelikopter a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház és Rendelőintézetbe szállította őket.

A helyszínre érkező mentőcsapatok mellett a szlovák Állami Természetvédelmi Hivatal (ŠOP) barnamedve-intervenciós csoportja is a helyszínre sietett. A ŠOP tájékoztatása szerint a támadás nem a túraútvonalon, hanem annak közelében történt. A szlovák mentőszolgálat később a Facebookon tette közzé, hogy a 49 és 39 éves férfiak eszméletüknél voltak szállítás közben. A besztercebányai kórház szerint az idősebb férfi több súlyos sérülést szenvedett, elsősorban az arcát kellett műteni, míg a fiatalabb férfi egy kevésbé súlyos vállsérüléssel úszta meg a támadást.

Egy hónappal ezelőtt szintén Szlovákiában, Liptószentmiklóson történt medvetámadás, ahol a megvadult állat lakott területre tévedt és több embert is megtámadott.