Sallaiék Freiburgja győzött, a Leverkusen története első bajnoki címét szerezte meg

A Freiburg csapata, melyben két magyar játékos, Sallai Roland és Szalai Attila is szerepel, egy góllal múlta felül a Darmstadt együttesét a Bundesliga 29. fordulójában. A találkozó egyetlen találatát a japán Doan Ricu szerezte a 36. percben.

Sallai Roland a 72. percig volt a pályán, majd a koszovói Florent Muslija váltotta le. A magyar válogatott középpályás gólt nem szerzett, de egy sárga lapot kapott a mérkőzés során. Szalai Attila ezen a találkozón nem kapott játéklehetőséget.

A győzelemnek köszönhetően a Freiburg a nyolcadik helyre lépett előre, 39 ponttal rendelkezve, ami azonos az előtte álló, jobb gólarányú Augsburg pontszámával. Az Eintracht Frankfurt, amely a hatodik helyen áll, három ponttal előzi meg őket, így a nemzetközi kupaszereplést jelentő pozíciókért folytatott harc továbbra is szoros.

A Bundesliga 29. fordulójának legnagyobb eseménye azonban a Bayer Leverkusen történetének első bajnoki címének megszerzése volt. A spanyol Xabi Alonso vezette csapat hazai pályán 5–0-ra legyőzte a Werder Brement, ezzel 16 pontos előnnyel várta a fordulót, és mivel a Bayern München és a Stuttgart is győzött, a Leverkusen vasárnapi győzelmével biztosította be az első helyét. A Leverkusen 29 forduló alatt vereséget sem szenvedett, 25 győzelme és 4 döntetlenje van.

A Bayer Leverkusen győzelmével 11 év után a Bayern München szorult le a trónról Németországban. A Bayern vezetőedzője, Thomas Tuchel és segítője, Löw Zsolt a szezon végén távoznak Münchenből. A Leverkusen győzelmét Victor Boniface tizenegyesből szerzett gólja nyitotta meg a 25. percben, majd a második félidőben Granit Xhaka és Florian Wirtz góljaival alakult ki a végeredmény. Wirtz mesterhármast ért el, góljait a 68., 83., és a 90. percben szerezte.

A Bundesliga aktuális fordulójának további eredményei:
- VfB Stuttgart-Eintracht Frankfurt – 3-0,
- Bayern München-1. FC Köln – 2-0,
- RB Leipzig-VfL Wolfsburg – 3-0,
- FSV Mainz 05-Hoffenheim – 4-1,
- Borussia Mönchengladbach-Borussia Dortmund – 1-2,
- VfL Bochum-Heidenheim – 1-1,
- Augsburg-Union Berlin – 2-0.

Az élmezőny állása: 1. (már bajnok) Bayer Leverkusen 79 pont (73–19), 2. Bayern München 63 (82–36), 3. Stuttgart 63 (67–34), 4. RB Leipzig 56 (67–33), 5. Dortmund 56 (57–34), 6. Frankfurt 42 (43–39). A Xabi Alonso által irányított Leverkusen csapat története során először nyerte meg a Bundesligát, miközben még az Európa Ligáért is harcban vannak, a negyeddöntőben 2:0-ra verték a West Hamet. A bajnoki cím megnyerése után óriási ünneplés kezdődött Leverkusenben, a BBC Sport szerint a szurkolók szobrot állíthatnak Xabi Alonsónak.