A Milan elképesztő fordulatok után mentett pontot, dráma az Udinese-Roma meccsen

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Serie A 32. fordulójában a Milan 3–3-as döntetlent játszott a bennmaradásért küzdő Sassuolo otthonában, míg az Udinese-Roma mérkőzést tragikus események miatt félbeszakították.

A Milan meccse rendkívül mozgalmas kezdést vett, hiszen az utolsó előtti helyen álló Sassuolo már a tizedik percben két góllal vezetett a második helyezett Milannal szemben (2–0). A Milan gyorsan reagált, bár Samuel Chukwueze gólját les miatt érvénytelenítették. Ennek ellenére a 20. percben Rafael Leao révén sikerült szépíteniük (2–1). A második félidő elején Armand Lauriente második találatával ismét kettőre nőtt a különbség (3–1).

A Milan azonban nem adta fel, és a mérkőzés 59. percében Luka Jovics találatával csökkentette a hátrányt (3–2), majd Chukwueze ismét betalált, de a videóbíró beavatkozása után ezt a gólt is érvénytelenítették. A kitartás végül meghozta gyümölcsét, Noah Okafor a 84. percben megszerezte a Milan harmadik, egyben egyenlítő gólját, így a csapat pontot mentett (3–3).

A forduló másik mérkőzésén az Udinese és az AS Roma találkozóját súlyos incidens árnyékolta be. A rómaiak 24 éves elefántcsontparti védője, Evan Ndicka a 71. percben hirtelen összeesett a pályán, amikor éppen nem volt játékban. Az eset után azonnal orvosi ellátásban részesült, és hordágyon vitték le a pályáról. A játékosok és a szurkolók döbbent csendben figyelték az eseményeket, és a mérkőzést a 82. percben végül lefújták, az állás ekkor 1-1 volt. Ndickát a Santa Maria della Misericordia kórházba szállították, ahol szívtájéki panaszok miatt vizsgálták.

A nap további mérkőzései között szerepelt a Napoli és a Frosinone 2–2-es döntetlenje, valamint az Inter–Cagliari találkozó is.

Az élmezőny jelenlegi állása szerint az Inter vezet 82 ponttal 31 mérkőzés után, míg a Milan a második helyen áll 69 ponttal. A Juventus a harmadik 63 ponttal, a Bologna a negyedik 59 ponttal, az ötödik helyen pedig a Roma található 55 ponttal 31 meccs után, míg az Atalanta a hatodik 50 ponttal, de még egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.