A Legfaszább Faszagyerek cím sorsa egy utolsó másodperces KO-val dőlt el

A világ vezető MMA-szervezete, az Ultimate Fighting Championship a 300. nagygáláján két bajnoki címmeccsel és egy tiszteletbeli címmeccsel kényeztette a rajongókat. A legnagyobb várakozásokat a Max Holloway és Justin Gaethje közötti „Legfaszább Faszagyerek Öv”-ért vívott meccs váltotta be, amely egy utolsó másodperces KO-val ért véget.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezték meg az UFC 300. nagygáláját a nevadai Paradise-ban, amely valójában a szervezet 686. eseménye volt. A promóciós szervezet hagyományosan erős mezőnyt állított össze a jubileumi gálára. A Baddest Motherfucker Belt címért vívott meccs, amelynek sportszempontból nincs jelentősége, a UFC kemény, látványos, de bajnoki övvel nem rendelkező harcosainak ad lehetőséget a cím megszerzésére.

A korábbi pehelysúlyú világbajnok Holloway, aki egy súlycsoporttal feljebb, 70 kilóban lépett színre, szemben állt a korábbi átmenető könnyűsúlyú bajnok Gaethjevel, aki a szimbolikus BMF övét tette kockára. A küzdelem elején Gaethje lábszárrúgásai hatásosnak tűntek, de Holloway egy forgórúgással és egy szembe nyúlással megzavarta ellenfelét. Holloway türelmesen és nagy intenzitással küzdve öt meneten keresztül fárasztotta Gaethje-t, aki az utolsó percben még támadásba lendült, de Holloway egy jobbhoroggal a menet végén kifektette őt.

Az UFC a jubileumi gála alkalmából a YouTube-csatornáján közzétette a meccs legjobb pillanatait. Holloway győzelmével, amely az ötödik menet 4. percének 59. másodpercében történt, beállította Yair Rodriguez rekordját, aki 2018-ban egy utolsó másodperces könyökütéssel nyert. A fordulatos mérkőzésen Holloway egyszer padlóra került, de az utolsó menetben is ő diktálta a tempót. Már csak másodpercek voltak vissza, amikor az oktagon közepére állva jelezte Gaethjének, hogy álljon bele a csatába, majd elkezdték csépelni egymást, és Holloway egy jobbossal betalált, mire ellenfele arccal előre a földre borult.

A gála főmeccsén Alex Pereira kiütéssel védte meg a félnehézsúlyú övét Jamahal Hill ellen. Pereira kevés izgalommal, de határozottan győzte le Hillt, aki korábban sérülés miatt mondott le a bajnoki övről. A brazil bajnok az első menetben egy balfelütéssel küldte padlóra ellenfelét, aki onnan már nem tudott felállni. A gálán emellett női szalmasúlyban a kínai Csang Vej-li egyhangú pontozással győzött, tovább erősítve az est látványosságát.