Marozsán Fábián előnyös helyzetben a barcelonai tenisztornán

A korábbi világelső Carlos Alcaraz visszalépése miatt Marozsán Fábián erőnyerőként kezdheti meg a barcelonai nyitókört.

A Magyar Távirati Iroda jelentése szerint a monte-carlói tenisztorna után Carlos Alcaraz a barcelonai versenyt is kénytelen kihagyni, ami Marozsán Fábiánnak kedvező helyzetet teremt a nyitókörben. A világranglistán harmadik helyen álló spanyol játékos a vasárnapi edzésen nem érezte magát százszázalékosnak, ezért döntött a visszalépés mellett. Alcaraz, aki címvédőként indult volna a versenyen, 2022-ben és tavaly is megnyerte a barcelonai tornát.

A barcelonai torna szabályai értelmében a legjobb 16 teniszező a második fordulóban csatlakozik a küzdelemhez, és Alcaraz visszalépésével Marozsán Fábián, a jelenlegi legjobb magyar játékos, foglalja el az üresedett helyet. Így a közel hárommillió euró összdíjazású salakpályás tenisztornán Marozsán a legjobb 32 között kezdi a versenyt a francia Luca Van Assche és a kínai Csang Cse-csen közötti párharc győztesével.

A spanyol közönség azonban nem marad helyi kedvenc nélkül, hiszen Rafael Nadal tervek szerint visszatér, és az első körben az olasz Flavio Cobollival mérkőzik. Nadal, aki 22 Grand Slam-tornagyőztes, egy közel egyéves szünet után Brisbane-ben tért vissza a pályára januárban, de a negyeddöntőben ismét megsérült, ezért azóta nem lépett pályára.

Közben a monte-carlói tenisztornán Sztefanosz Cicipasz nyerte meg a döntőt, ahol a norvég Casper Ruudot győzte le két játszmában, 98 perc alatt. A 25 éves görög játékos ezzel harmadszor diadalmaskodott a hercegségben, és pályafutása 11. tornagyőzelmét ünnepelhette.