Fekete hét a Liverpool számára: Szoboszlai Dominik csapata ismét vereséget szenvedett

A Liverpool labdarúgócsapata a Premier League 33. fordulójában hazai pályán 1–0-ra kikapott a Crystal Palace-tól, Szoboszlai Dominik a szünetben lépett pályára, de nem tudott segíteni csapatán, amely így elveszítette a forduló előtti első helyét a tabellán.

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban Szoboszlai Dominik együttese, a Liverpool, a Crystal Palace elleni meccsen nem tudott pontot szerezni. A magyar válogatott középpályás a szünetben csatlakozott a játékhoz, de a csapat minden helyzetét kihagyta. Az Atalanta elleni Európa Liga negyeddöntőjében elszenvedett 0–3-as vereség után a Liverpool most a bajnokságban is kikapott, ami távolabb sodorta őket a bajnoki címtől.

A mérkőzés során a Liverpool birtokolta többet a labdát, de a helyzetkihasználásban elmaradtak. Az egyetlen gólt Eberechi Eze szerezte a 14. percben. A Liverpool számos ziccert hagyott ki, többek között Mohamed Szalah és Darwin Núnez is helyzetbe került, de Dean Henderson, a Crystal Palace kapusa remekül védett.

A második félidőben Jürgen Klopp változtatásokat hajtott végre, többek között Szoboszlait is becserélte, de a csapat nem tudott egyenlíteni. A Liverpoolnak a statisztikák alapján három gólt kellett volna szereznie, de a meccs végén a tabellán a forduló előtti első helyet is elveszítették.

A Premier League aktuális állása szerint a Manchester City 73 ponttal vezeti a bajnokságot, mögöttük az Arsenal és a Liverpool 71-71 ponttal áll, de az Arsenal a forduló mérkőzésén 2-0-ra kikapott az Aston Villától, így mindkét csapat távolabb csúszott a bajnoki címtől. A Crystal Palace a győzelemmel a 14. helyen áll.

Szoboszlai Dominik teljesítményét a kritikusok vegyesen értékelték, több helyen 5-ös és 6-os érdemjegyeket kapott, ami a Liverpool gyenge játéka mellett nem is tűnik annyira rossznak. Az Anfieldwatch.co.uk 5-ös, a Thisisanfield.com 6-os, míg az ESPN.co.uk 6-os értékelést adott neki. A BBC.co.uk-nál azonban csak 3,42-es értékelést kapott, ami a csereként beállók közül a legmagasabb volt.

Premier League, 33. forduló eredményei

  • Liverpool–Crystal Palace 0–1 (Eze 14.)
  • West Ham–Fulham 0–2 (Perreira 9., 72.)
  • Arsenal–Aston Villa 0–2

szombati eredmények

  • Newcastle United–Tottenham Hotspur 4–0
  • Brentford–Sheffield United 2–0
  • Burnley–Brighton 1–1
  • Manchester City–Luton Town 5–1
  • Nottingham Forest–Wolverhampton Wanderers 2–2
  • Bournemouth–Manchester United 2–2

hétfőn játsszák

  • Chelsea–Everton 21.00

Az élmezőny állása:1. Manchester City 73 pont/32 meccs (76–32), 2. Arsenal 71/32 (75–26), 3. Liverpool 71/32 (72–31), 4. Aston Villa 60/32 (66–49), 5. Tottenham 60/32 (65–49)

(Borítókép: Michael Steele/Getty Images)