Lionel Messi szédületes bombagóllal és gólpasszal tért vissza sérüléséből

Stadioncsúcs született szombat este Kansas Cityben, ahol a Sporting Kansas City fogadta Lionel Messi csapatát, az Inter Miamit az MLS bajnokság 9. fordulójában. A mérkőzésen Sallói Dániel is pályára lépett, de a vendégek 3-2-es győzelmét nem tudta megakadályozni. Messi góllal és gólpasszal jeleskedett.

Az Arrowhead Stadionban rekordszámú, 72 610 néző előtt került megrendezésre a találkozó. Sallói Dániel a Sporting Kansas Cityben kezdőként lépett pályára, tízes számmal a hátán.

A mérkőzés 6. percében Erik Thommy góljával a Kansas szerezte meg a vezetést. Nem sokkal később, a 17. percben Messi egy remek passzal kiszolgálta Diego Gómezt, aki egyenlített az Inter Miami színeiben.

Az első félidő 1-1-es döntetlennel zárult, majd a szünet után Messi egy 23 méterről leadott bombagóllal ismét előnyhöz juttatta csapatát. Az egyenlítés a 58. percben jött Erik Thommy révén, aki szöglet után a bal kapufa segítségével talált be.

A győztes gólt a 70. percben Luis Suárez szerezte, miután Gómez magas letámadás után labdaszerzést követően középre gurított, és Suárez két lépésről az üres kapuba helyezte a labdát. Ezzel ki is alakult a végeredmény, az Inter Miami diadalmaskodott.

Messi a mérkőzés során keveset futott, de amikor megiramodott, abból gólpassz és bombagól született, amivel hozzájárult csapata győzelméhez. Az MLS ideális levezető terepnek bizonyul az egykori Barca-sztároknak, mint Jordi Alba, Sergio Busquets, Lionel Messi és Luis Suárez számára.

Messi 2024-ben már hét gólnál tart, legutóbb március 2-án játszott, azóta combhajlító-sérülés miatt nem léphetett pályára. A 72 610 fős nézőszám a negyedik legnagyobb az MLS történetében, a rekordot 82 110-zel a Rose Bowl tartja.