Kós Hubert újabb magyar csúcsot döntött

Kós Hubert a Pro Swim-sorozat San Antonióban zajló állomásán 100 méter háton saját országos csúcsát megdöntve diadalmaskodott.

A magyar úszó 53.08 másodperces idejével nemcsak hogy megnyerte a versenyt, de három századdal meg is javította eddigi legjobb eredményét, amit a tavalyi fukuokai világbajnokság döntőjében ért el. Kós Hubert a sprinterélet örömeiről is beszélt, kiemelve, hogy három különböző számban is sikerült egyéni csúcsot döntenie, beleértve a 100 méter gyorsot és pillangót is.

A 21 éves világbajnok úszó elmondása szerint Bob Bowman, az edzőlegenda is mosolygott a teljesítményén, bár azután számos hibára is felhívta a figyelmét. Kós Hubert szerint Bowman körülbelül tizenöt hibát sorolt fel, amit a száz hát alatt vétett, és hozzátette, hogy nyitottban nem egyszerű hátat úszni, de most sikerült végre javítania a vb-döntős idején. Kós Hubert hozzátette, hogy a versenyek miatt volt egy nyolc-kilenc hetes könnyítés, de most ismét a kemény edzések következnek, hiszen a Párizsi Olimpiáig már csak a felkészülésre koncentrálhat, amely 2024. július 26-án veszi kezdetét.