Keanu Reeves éveken át titkolta szerelmét és újra Mátrix-korabeli frizurát visel

Amikor Keanu Reeves 2019-ben egy ismeretlen nő kezét fogva lépett a vörös szőnyegre, a rajongók felbolydultak. Kiderült, hogy a nő Alexandra Grant művésznő, aki már évek óta Reeves szerelme és munkatársa is egyben.

Keanu Reeves, aki több mint két évtizede nem mutatkozott nővel a vörös szőnyegen, párja, Jennifer Syme 2001-es halála óta, 2019-ben törte meg ezt a hagyományt, amikor Alexandra Granttal jelent meg a nyilvánosság előtt. A 59 éves színész nemrégiben egy Los Angelesben rendezett művészeti gálán is megjelent barátnőjével, és a tőle megszokott hosszú, fekete haj helyett egy Mátrix-korabeli frizurával lepte meg a közönséget. A színész és az 50 éves művésznő kapcsolatát egy közeli barátjuk is megerősítette, mint a legboldogabb és legpozitívabb kapcsolatot, amely Keanunak eddig megadatott.

Egy neve elhallgatását kérő forrás a People magazinnak elmondta, hogy Grant csodálatos, törődő és vicces személyiség, aki saját élettel és karrierrel rendelkezik, de emellett nagyon támogató is Keanuval szemben. Amikor a színész távol forgat, Grant mindig vele tart, és ha a forgatás az otthonuk közelében van, akkor is rendszeresen meglátogatja a helyszínen. A forrás hozzátette, hogy Grantet mindenki elfogadta a színész közeli ismerősei közül, és gyakran hívnak át barátokat vacsorára hozzájuk.

Reeves és Grant már 2011-ben együtt dolgoztak, amikor Grant az illusztrációkat készítette Reeves "Óda a boldogsághoz" című könyvéhez. Ekkor szövődött közöttük mély barátság, ami később szerelemmé alakult át. Jennifer Tilly, Grant egyik barátnője a Page Six oldalnak azt nyilatkozta, hogy a két szerelmes kapcsolata évekkel korábban kezdődött, mint azt a rajongók gondolták.

Grant a People magazinnak adott interjúban elmondta, hogy szerencsésnek érzi magát, mert akkor szeretett bele Keanuba, amikor már saját karrierjét felépítette, ami magabiztossá teszi őt nemcsak a vörös szőnyegen, hanem otthon a négy fal között is. Keanu inspiráló személyiség számára, aki mindig friss megoldásokat keres, és Grant szerint a színész kreatív, kedves és rendkívül keményen dolgozik.

Hosszú évek után ismét rövid hajjal jelent meg a nyilvánosság előtt Keanu Reeves. A színész, aki az utóbbi évtizedben John Wick karakterében nyűgözte le a rajongókat, most egy az egyben úgy néz ki mint a Mátrix filmek idejében. Úgy tűnik, Reeves végleg maga mögött hagyta elpusztíthatatlan alteregóját, John Wicket, ugyanis megszabadult hosszú hajától, ami gyakorlatilag John Wick védjegye volt. Az új külső miatt sokkal jobban emlékeztet régi önmagára, amikor Neo karakterét játszotta a Mátrixban, a Mátrix új, negyedik részét, melyben szintén hosszú haja volt, nem számolva a filmek közé.

A hírek szerint a színész az Apple streaming-szolgáltató új, egyelőre cím nélküli produkciójának forgatásán volt, amikor lefotózták Los Angelesben. Már régóta téma a rajongók között, hogy Keanu Reeves túl jól néz ki a korához képest. A legmerészebb pletykák szerint mindez azért lehetséges, mert ő egy vámpír. Na jó, ezt nyilván senki nem gondolja komolyan, de a Netflixen futó Konspirációs korporáció című animációs sorozatban is eljátszottak ezzel a gondolattal. Bár sejtjük, hogy Reeves valójában nem vámpír, mégis furcsa, hogy így rövid hajjal szinte pont ugyanúgy néz ki, mint 25 évvel ezelőtt, amikor a Mátrix filmeket forgatta.