Kajdi Csaba kritikája a jelenlegi magyar politikai helyzetről

Kajdi Csaba, a modellügynökség-tulajdonos és influenszer, az euronews-nak adott interjúban beszélt a magyar politikai helyzetről, kritikusan szemlélve a kormányzati irányvonalat és a társadalmi megosztottságot.

Kajdi Csaba az interjúban kifejtette, hogy a 2010-es választási törvény alapján felmerül a kérdés, hogy a jelenlegi kormány még mindig hatalmon lenne-e. Kifejezte aggodalmát a társadalom megosztottsága miatt, és bár nem haragszik a kormányra vagy a Fideszre, úgy véli, hogy a jelenlegi politikai irány rossz. Kritizálta az ellenzéki és kormánypárti politikusok közötti kommunikációt, valamint az arrogáns és lekezelő kommunikációs stílust.

A magyar társadalomról szólva Kajdi megjegyezte, hogy az nem apátiában szenved, hanem kilátástalanságban, és ha találnak egy erőt, amely mögé beállhatnak, készek támogatni azt. Kiemelte, hogy az ellenzék tudatos lejáratása mellett bárkit megpróbálnak lejáratni, aki nem ért egyet a kormánnyal.

Kajdi arra a kérdésre, hogy elhagyja-e az országot, azt válaszolta, hogy elképzelhető, mivel mindig lehet rosszabb a helyzet. Kifejtette, hogy a jelenlegi rezsim nemcsak gazdasági, hanem szellemi és erkölcsi kárt is okozott az országnak, és aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy egy generáció olyan értékrend között nő fel, ahol a tudásnál fontosabbak a jó kapcsolatok. Példaként említette, hogy a fiatalok abban szocializálódnak, hogy b*zizni, cigányozni természetes, miközben a nyugati demokráciában még arabozni sem lehet.

Végezetül Kajdi Csaba a magyar ellenzékről szólva elmondta, hogy az nem hiteltelen, csak hangtalan, és kritizálta a sajtó kettészakítását, amely szerinte a sajtószabadság hiányát eredményezi Magyarországon. Megjegyezte, hogy Magyar Péter és Varga Judit exférje esetében a propaganda igyekszik besározni azokat, akik az ellenzékhez hasonlóan kritikusak a kormánnyal szemben. Hozzátette, hogy Magyar Péter ugyanazt mondja, mint az ellenzék, leszámítva, hogy olyan közegből jön, amit ő pontosan ismer, az ellenzék meg nem.

Kajdi Csaba beszélt arról is, hogy korábban Strasbourgba és Brüsszelbe Donáth Anna, a Momentum elnöke hívta el, és fontosnak tartja, hogy az emberek megismerjék az uniós intézményeket, mivel szerinte Magyarországon leginkább egy Európa-ellenes politika folyik. Úgy véli, hogy a magyar kormány mindennel szembemegy, ami európai érték, mint például a migráció kérdése, vallási, faji, szexuális hovatartozás szerinti megkülönböztetés. A napokban nem csak Kajdi Csaba volt az Európai Parlamentben a magyar hírességek közül, hiszen Gáspár Győző showman is bejelentkezett a közösségi oldalán Brüsszelből.