Fizetős változatban érkezik a Google Chrome vállalatoknak

A Google bevezeti a Chrome Enterprise Premium szolgáltatást, amely kifejezetten vállalati ügyfeleknek szól, és extra védelmet, valamint biztonsági funkciókat kínál havidíjas előfizetés keretében.

A Google új előfizetéses szolgáltatása, a Chrome Enterprise Premium, kizárólag vállalati ügyfeleknek kínál extra védelmet és biztonsági funkciókat a kibertérben, fix havidíjért cserébe. A nagyobb vállalatok esetében ez az első jelentősebb példa arra, hogy az előfizetésért cserébe valami pluszt kapnak a felhasználók. A Chrome Enterprise Premium a világ legnépszerűbb böngészőjének, a Google Chrome-nak az előfizetéses változata.

Ez az előfizetéses modell egyelőre csak a nagyvállalati ügyfelek számára érhető el, de felmerül a lehetőség, hogy az idővel az alap Chrome verzióban is megjelenhetnek hasonló szolgáltatások. A Google extra védelmi vonalakat, adatvesztés elleni védelmet és hatékonyabb kártevő-detektálást ígér az előfizetőknek, emellett az adathalász oldalakat is hatékonyabban szűrik az Enterprise Premium tagok számára.

A vállalati rendszergazdák részére a Chrome viselkedését egy sokkal részletesebb menüben lehet menedzselni, továbbá több adat áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy egy esetleges kibertámadás során milyen adatokhoz férhettek hozzá a bűnözők, és azokat milyen útvonalakon szerezhették meg.

: (Borítókép: Thomas Trutschel / Photothek / Getty Images)