A hét technológiai újdonságai: Android frissítés és katonai technológia a közmédiánál

Az androidos telefonok tulajdonosai hamarosan kevesebbet fognak tölteni, mivel az operációs rendszer képes lesz észlelni, ha nem nézik a készüléket, és automatikusan lezárja a képernyőt. Ez nemcsak az adatvédelem szempontjából fontos, hanem az akkumulátor üzemidejének növelése miatt is előnyös lehet.

A Magyar Hang információi szerint a közmédia drága katonai technológiát használt a Magyar Péter-tüntetésen, de nem világos, hogy a közvetítés hová tűnt. A Silvus nevű adóvevő szett, amelyet az amerikai hadsereg is alkalmaz, több mint 50 ezer dollárba kerül.

A világ legerősebb MRI-gépét nemrégiben kapcsolták be, és a berendezés lenyűgöző képeket készít az agyról. A gép fejlesztése húsz évig tartott, és mintegy kétszáz mérnök munkáját dicséri. Az új MRI segíthet jobban megérteni az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór működését.

A japán tudósok egy új fejlesztésének köszönhetően sikerült elérniük a külső energiaforrás nélküli levitációt. Ez az eredmény új lehetőségeket nyithat meg a gravitációmentes technológiák terén.

Az Apple-felhasználók számára kevésbé kellemes hír, hogy ha a Google mesterséges intelligencia szolgáltatásai megjelennek az iPhone-okon és iPadeken, akkor néhányukért fizetniük kellhet. Ez a változás havonta érintheti a zsebüket.