Új helyszínt keresnek a brüsszeli konzervatív konferenciának

A brüsszeli Nemzeti Konzervatizmus konferencia szervezőinek, köztük a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli kirendeltségének új helyszínt kell találniuk a jövő heti eseményre, miután az eredeti helyszín visszalépett.

A konferencián olyan neves személyiségek szólalnának fel, mint Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Suella Braverman volt brit belügyminiszter, Nigel Farage, az EU-ellenes UKIP egykori vezére, Mateusz Morawiecki volt lengyel kormányfő és Eric Zemmour francia politikus. Az eseményt részben a Mathias Corvinus Collegium (MCC) brüsszeli kirendeltsége szervezi, és a jövő keddre és szerdára tervezik.

A Politico információi szerint az eredeti helyszín, a Concert Noble épülete visszalépett a konferencia támogatásától. Frank Füredi, az MCC brüsszeli vezetője a helyszínváltozás kapcsán úgy nyilatkozott, hogy a cancel culture megjelenése az Európai Unió szívében tragédia, és szólásszabadságért folytatott harcot hirdetett.

A lemondás mögötti okokról a Brussels Times azt írta, hogy antifasiszta csoportok tiltakozást szerveztek az esemény ellen.

A Nemzeti Konzervatizmus konferencia egy amerikai kezdeményezés, amelyet az Edmund Burke Alapítvány indított útjára Washingtonban. A mostani brüsszeli konferencia a kilencedik a sorban, és a „nemzetállam megőrzése Európában” mottóval rendelkezik.