A Bayern München újabb kulcsjátékosát vesztette el a BL-visszavágó előtt

A Bayern München csapatát ért újabb csapás, hiszen Kingsley Coman izomsérülést szenvedett, így nem léphet pályára a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerdai visszavágóján.

A francia válogatott szélső a 1. FC Köln elleni, 2–0-ra megnyert bajnoki mérkőzésen sérült meg. Ezen a találkozón az eltiltott Thomas Tuchel vezetőedzőt Lőw Zsolt, magyar segítője helyettesítette a kispadon.

Coman hiánya különösen érzékenyen érinti a bajor klubot, mivel a posztján játszó Serge Gnabry is izomproblémák miatt nem állhat rendelkezésre. A Bayern München sportigazgatója, Christoph Freund elmondása szerint a klub vizsgálja a gyakori izomsérülések okait, mivel ez a szezonban többször is problémát jelentett.

A Bayern München a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén 2–2-es döntetlent ért el az Arsenal ellen, így a visszavágó kiemelten fontos lesz a továbbjutás szempontjából. A klub honlapja nem részletezte Coman sérülésének súlyosságát, de a helyzet komolyságát jelzi, hogy a játékos korábban már hónapokat kényszerült kihagyni egy térdsérülés miatt, és idén mindössze 27 alkalommal lépett pályára. Amennyiben a sérülése súlyos, fennáll a veszélye, hogy Coman az idei labdarúgó Európa-bajnokságot is kénytelen lesz kihagyni.

A Köln elleni mérkőzésen Manuel Neuer és Leroy Sané is pihenőt kapott Lőw Zsolttól, mivel mindketten kisebb sérülésekkel bajlódtak, ami azt jelzi, hogy a csapat egészségügyi állapota összességében is aggodalomra ad okot.