Az első pénztáros nélküli Aldi üzlet megnyitása

Greenwichben megnyílt az első teljesen pénztáros nélküli Aldi üzlet, ahol a vásárlók a hagyományos élelmiszerüzletek termékeit vásárolhatják meg, de a fizetési folyamat teljesen automatizált.

Az Aldi kiskereskedelmi lánc első pénztáros nélküli boltját nyitotta meg Greenwichben, a Temze déli partján, a londoni Citytől nem messze. A boltban a vásárlók megtalálhatják azokat a termékeket, amelyeket egy átlagos élelmiszerüzletben is. A korhatáros termékek, mint az alkohol, önkiszolgáló módon, egy speciális arcfelismerő rendszer segítségével kerülnek értékesítésre.

A vásárlók mozgását és a kiválasztott termékeket egy csúcstechnológiás kamerarendszer figyeli, és amikor a vásárlók távoznak, a rendszer automatikusan elkészíti a számlát, így a vásárlás gyors és gördülékeny. A vásárlás előtt az Aldi Shop&Go alkalmazást kell letölteniük és regisztrálniuk a vásárlóknak, hogy beléphessenek az üzletbe. Az üzletet az Aldi már hónapokkal a nyilvános megnyitás előtt tesztelte a saját munkatársaival, hogy a rendszer zökkenőmentesen működjön.

Magyarországon azonban az Aldi egyelőre nem tervez pénztáros nélküli üzleteket nyitni. Az üzletlánc válasza szerint a hazai boltokban a kasszáknál dolgozók gyorsan és hatékonyan végzik munkájukat, így a vásárlóknak nem kell sok időt a fizetéssel tölteniük. Az Aldi továbbra is figyelemmel kíséri a piaci trendeket és a fogyasztói igényeket, de jelenleg nem alkalmaznak önki szolgáló kasszákat a magyarországi üzleteikben.