A magyar női kézilabda-válogatott remek teljesítménye

A magyar női kézilabda-válogatott közel került a párizsi olimpiai kvalifikációhoz, miután legyőzte a brit és a svéd csapatokat a debreceni selejtezőtornán. Ilyés Ferenc, a magyar szövetség elnöke szerint a csapatnak győzelemre kell törekednie a Japán elleni mérkőzésen is.

A magyar válogatott számára a párizsi olimpiai részvétel egyre greálisabbá válik, miután a debreceni selejtezőtornán előbb a brit, majd a svéd csapatot is legyőzte. Ilyés Ferenc, aki közel egy éve tölti be a magyar szövetség elnöki posztját, az MTI-nek nyilatkozva kiemelte, hogy a sportban sosem szabad kiengedni, és a következő mérkőzésen, Japán ellen is a győzelem a cél.

Golovin Vlagyimir irányításával a magyar csapat a svédek elleni mérkőzésen is győzedelmeskedett. Az elnök elmondása szerint lenyűgözte őt a csapat hozzáállása és küzdeni tudása. Megjegyezte, hogy a svédek meglepődtek a magyarok kemény játékán és azon, hogy mennyire motivált volt a válogatott. Ilyés Ferenc szerint a csapat hosszú ideje nem játszott ilyen jól, kiemelve a védekezést és a kapusteljesítményt is.

Az elnök szerint a korábban tapasztalt hullámvölgyek ezúttal nem jelentek meg, és ezt kulcsfontosságú tényezőnek tartja. Hozzátette, hogy a válogatott játékával képes volt legyőzni egy erős svéd csapatot, amelyet sokan a torna esélyesének tartottak.

A magyar csapat csak abban az esetben nem szerez kvótát, ha a vasárnapi zárómérkőzésen négy gólnál nagyobb különbséggel veszít a japánokkal szemben. Ilyés Ferenc bizakodó, és bízik a játékosokban és a stábtagokban, hogy sikerül elérniük a céljukat.

Az elnök előretekintve kijelentette, hogy a japánok ellen is hasonlóan kemény védekezésre lesz szükség, és figyelni kell az ellenfél egy az egy elleni megoldásaira. Hangsúlyozta, hogy a támadásban nem szabad pánikba esni, mivel a japán védekezés nem a megszokott.

A vasárnapi program:

16.45: Nagy-Britannia – Svédország

19.15: Magyarország – Japán

A csoport állása:

  1. Magyarország 4 pont

  2. Svédország 2

  3. Japán 2

  4. Nagy-Britannia 0.