Élőszereplős változat készült a GTA VI népszerű előzeteséből

A GTA VI első előzetese, amely december elején jelent meg, hatalmas sikert aratott, és egy hónap alatt a második legnézettebb videojáték-trailer lett 185 millió megtekintéssel. Most egy élőszereplős változat is napvilágot látott, amely hűen követi az eredeti előzetest.

A Rockstar Games hivatalos YouTube-csatornáján közzétett előzetes rekordgyorsasággal érte el a 185 millió lejátszást, ezzel minden idők második legnézettebb előzetesévé vált, csupán a Subway Surfers mobiljáték trailere előzi meg 361 millió megtekintéssel. A Minecraft előzetese követi őket a harmadik helyen, körülbelül 170 millió kattintással.

Az előzetes inspirációt adott számos kreatív projektnek, többek között a Hyundai Rally Team is felhasználta a 2024-es WRCC bajnokság beharangozójához, a GTA V változatát is hamar elkészítették, és a Minecraft kockafiguráival is megalkották az előzetest.

Most pedig megérkezett az első teljesen élőszereplős verzió, amely az eredeti előzetest hivatott megidézni. Andrew Levitt, az élőszereplős változat készítője egy hosszabb elemzést is közzétett, amelyben részletezi az előzetes készítésének folyamatát, és bemutatja a két kisfilm közötti hasonlóságokat és különbségeket.

A játék fejlesztése azonban nem zökkenőmentes, hiszen az előzetes megjelenése után felmerült egy jogi kérdés is. A trailerben szereplő kitetovált, lila hajú rab karakter Lawrence Sullivan, a "floridai Joker" valós életbeli megfelelőjére hasonlít. Sullivan először be akarta perelni a Rockstart, de később már azt szerette volna, ha ő szólaltathatná meg a karaktert a játékban.

A fejlesztőstúdiótól érkező hírek sem túl biztatóak, ugyanis a 2025-re tervezett megjelenés már nem tűnik biztosnak. A 2022-ben kiszivárgott pre-alpha állapotú játékmenet-videó és a GTA V forráskódjának kiszivárgása után a legújabb pletykák szerint a játék megjelenése 2025 végére vagy 2026 elejére tolódhat.