Texasi tragédia: Kamionnal hajtott az épületnek

Egy ember életét vesztette és többen megsérültek, amikor Texasban egy férfi bosszúból egy lopott kamionnal nekihajtott a közbiztonsági minisztérium épületének.

Texasban, Brenham városában történt az incidens, ahol Clenard Parker, egy 42 éves hivatásos sofőr, miután elutasították a teherautó-vezetői jogosítványának kiadását, bosszúból elkövetett egy támadást a texasi közbiztonsági minisztérium (DPS) irodája ellen. A férfi pénteken délelőtt egy szállítmánnyal megrakott, 18 kerekű félpótkocsis kamiont lopott el, amelyet aztán az épületnek vezetett. A helyszíni felvételek alapján az épület súlyosan megrongálódott, és a kamion vezetőfülkéje is megsérült.

A támadás következtében egy ember a kórházban vesztette életét, továbbá 13 sérültről számoltak be a hatóságok. Atwood Kenjura, a település polgármestere a történteket értelmetlen tragédiának nevezte, és elmondta, hogy a férfi még megpróbált kitolatni az épületből, hogy ismét nekihajtson, ami a vizsgálatok szerint az épület teljes összeomlását okozhatta volna.

Clenard Parker a baleset után sértetlenül hagyta el a kamiont, megpróbált elmenekülni, de a rendőrség elfogta és letartóztatta. Az ügyészség több rendbeli bűncselekmény miatt tervez vádat emelni ellene. (MTI)