Ryan Reynolds walesi focicsapata a harmadosztályba jutott

A Deadpoolból ismert Ryan Reynolds és Rob McElhenney által megvásárolt Wrexham FC bebiztosította a feljutását a harmadosztályba. A csapat 19 év után térhet vissza ebbe a divízióba, miután szombaton 6-0-ra legyőzte a Forest Green Rovers csapatát.

A Wrexham FC, amelyet a hollywoodi sztárok, Ryan Reynolds és Rob McElhenney vásároltak meg 2020-ban, két fordulóval a bajnokság vége előtt már biztosan a harmadosztályban folytathatja a következő szezont. A csapat a negyedosztályban kezdetben nehézségekkel küzdött, de a legutóbbi nyolc meccséből ötöt megnyerve, és a rájátszásban való helyét kedden bebiztosítva, szombaton már az egyenes ági feljutás lehetőségével is számolhatott.

A szombati győzelemhez nemcsak a saját teljesítményüknek kellett megfelelniük, hanem az MK Dons és a Barrow csapatának is kikapnia kellett, ami végül valóra vált. A Wrexham már a mérkőzés első hat percében két gólt szerzett, amit tíz perccel később egy öngól követett, és a szünet előtt negyedik góljukat is megszerezték. A második félidőben további két góllal növelték előnyüket.

Ryan Reynolds az X-en (korábban Twitter) osztotta meg örömét, és azt írta, hogy ha valaki pár éve azt mondta volna neki, hogy örömkönnyeket fog sírni egy észak-walesi focimeccs miatt, akkor az a valaki Rob McElhenney lett volna. A színész gratulált a Wrexhamnek, és azt írta, ez életük legjobb kalandja.

A csapat sikerének hátterében többek között az áll, hogy a tulajdonosok komoly befektetést hajtottak végre a klubba. Az Üdv, Wrexhamben! című dokusorozatból kiderült, hogy a színészek nemcsak tévéműsort forgatni érkeztek a walesi városba, hanem valóban komoly szándékokkal. Az egyik legnagyobb lépésük az volt, hogy a már visszavonult korábbi angol válogatott kapust, Ben Fostert visszahozták a pályára.

A Wrexham FC sikerei nem állnak meg a harmadosztályban való szereplésnél, hiszen az edző, Phil Parkinson már a Premier League-ben való szereplést tűzte ki célul, a lutoniak példáját követve, akik kilenc év alatt az ötödosztályból az első vonalba jutottak. A szurkolók a mérkőzés lefújásakor extázisban özönlöttek a pályára, ünnepelve csapatuk történelmi sikerét.

Mint korábban írtuk, ritka, hogy a celebek százszázalékos tulajdonrészt szerezzenek az egyesületben, márpedig a Reynolds és McElhenney által létrehozott RR McReynolds Company LLC pontosan ezt tette. Nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy az 1864-ben alapított, ezzel a világ harmadik legrégebbi egyesületét története során először az angol élvonalba vezessék.