Döntőbe jutott Piros Zsombor Horvátországban

Az első helyen kiemelt, címvédő Piros Zsombor bejutott a döntőbe a Splitben zajló, 75 ezer euró összdíjazású salakpályás challenger-tenisztornán.

A világranglistán 114. helyen álló magyar teniszező, Piros Zsombor szombaton győzelmet aratott a horvát Matej Dodig felett, aki jelenleg a világranglista 420. helyét foglalja el, és 18 évesen szabadkártyával vett részt a versenyen. A mérkőzés 1 óra 35 percig tartott, és Piros 6:3, 6:3 arányban diadalmaskodott.

A vasárnapi fináléban Piros Zsombor ellenfele a szlovák Jozef Kovalik lesz, aki a világranglistán a 179. helyen szerepel. Piros, aki a Davis Kupa-válogatott meghatározó tagja is, így ismét lehetőséget kap arra, hogy megvédje címét a horvátországi tornán.

A magyar női teniszválogatottal kapcsolatosan is érkeztek friss hírek. A csapat a Billie Jean King Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáján a nyolcadik helyen végzett. A válogatott több top 200-as játékosát, köztük Bondár Annát, Gálfi Dalmát, Udvardy Pannát és Babos Tímeát nélkülözve, Palágyi Miklós kapitány vezetésével Stollár Fannyra (270.), Szabanin Natáliára (601.) és Nagy Adriennre (728.) támaszkodott.

A magyar csapat pénteken a svédeket 3-0-ra legyőzve harcolta ki a lehetőséget, hogy a 7. helyért küzdjön meg a törökökkel. A szombati mérkőzésen azonban Nagy Adrienn, aki a világranglistán 728. helyen áll, két szettben kikapott a 440. helyezett Cagla Büyükakcaytól. A verseny további részében Stollár Fanny nem állt ki Ayla Aksu (344.) ellen, így a törökök 2-0-ra vezetve megnyerték a találkozót, és a páros mérkőzést már nem is játszották le.